Рискове от хирургичното лечение

Като цяло при операциите на пениса няма много рискове, тъй като важността му като репродуктивен орган означава, че той е снабден с достатъчно собствени защити.

Той си доставя кръв чрез четири главни артерии и вени, а чувствителност чрез две главни нервни разклонения. Анатомията му също така е доста ясна.

Той има много ефективна локална имунна система, поради факта, че се намира в урогениталната / аналната област и осъществява интимен контакт с друг човек по време на полов акт.

Единствените реални рискове, които може да се появят в микро-хирургическите процедури са свързани най-вече със самите хирурзи. Те трябва да притежават изключително задълбочени познания по анатомията и кръвоносно-съдовата структура на органа, освен обширните специализирани познания и богат опит за изпълнението на тази техника.

Освен това, триизмерното възприятие на хирурга трябва да е достатъчно добро, за да може да прилага и работи с модел на пениса и в двете му състояния - отпуснато и еректирало. Успехът до голяма степен зависи от индивидуалните способности на хирурга при извършването на такава операция.

Нашите лекари могат успешно да лекуват повече от 90% от пациентите с помощта на тази техника. Най-голям риск при останалите 10% от пациентите е, че след такава операция пенисът не е бил напълно изправен. Това може да се дължи на редица причини и често може да бъде коригиран напълно, без да е необходима нова операция.