Кой е ключът към добрата мъжка хигиена Интимна хигиена за мъже
Кой е ключът към добрата мъжка хигиена

Кой е ключът към добрата мъжка хигиена

Мъжете са се превърнали в основна цел на производителите на продукти за лична хигиена, тъй като са погълнати от идеята за непарфюмираната чистота. В случаите, когато това става прекомерно, трябва някой да включи предупредителните звънци. Броят на душовете може да се натрупат, сутрин, преди и след сексуален контакт, във фитнес клуба и спортната зала.

Има тенденция да се поддържа всичко твърде чисто и да се прекалява понякога. Когато кожата стане чувствителна и раздразнена, на червени петна, значи е време да промените режима.

Тук ще се обсъдят основите на чистотата, някъде между изтънченост и мъжественост, вземайки под внимание особеностите на мъжкия пол.

Ключът към добрата мъжка хигиена

Хигиената е важна, а основите и са много прости. В ежедневните си душове, е добре да се сапунисват и да се изплакват добре най-деликатните зони. Обърнете особено внимание на окосмените части по тялото.

Що се отнася до самите полови органи измиване със сапунена вода е достатъчно. Безполезно е да се третират като „мръсни”. Не забравяйте, че кожата в тази област е по-деликатна от тази на останалата част от тялото, така че го имайте в предвид. Друго важно нещо, което трябва да запомните е да се подсушавате правилно, като не допускате влажност в тази област.

Масажни масла, лубриканти и интимна хигиена

Еротичните игри са пригодени да включват различни области от тялото. Еротичният масаж по време на любовната игра е една от най-големите нови тенденции. Вие трябва да внимавате с всякакви маслени продукти относно вашите интимни области. Избирайте продукти, които са предназначени за тази цел и бъдете внимателни към всяко дразнене или алергия. Що се отнася до лубрикантите, това са най-вече гелове, които са специално разработени и не се предвижда да навредят на кожата. Те лесно се използват и обикновено изплакването с вода е достатъчно, за да се отстранят.

След сексуални отношения, някои може да чувстват необходимостта да се измият. Някои специалистти твърдят, че секса е мръсен и може да доведе до усложнения. Те дават ясна представа, че е абсолютно необходимо да се мият интимните части след полов акт, тъй като в нормални условия интимните части на жената са покрити с флора или „добрите бактерии”. Лактобацилите, които съставят този слой спира разпространението на микробите чрез подтискане на растежа им. От друга страна, по време на менструация или когато спермицидите присъстват, измиването след секс е препоръчително.

Признаците на прекалената хигиена

Нови нарушения могат да се появят, като следствие на прекомерната хигиена. Мъж, който е доста активен в спорта и в секса, както е обичайно за него, си взима душ 2-3 пъти на ден. Също така в риск са плувци, които са изложени на голяма част от кумулативната хлор и енергичното сапунисване.

Прекомерното почистване може да разстрои системата на организма и да има обратен ефект. Прекомерното измиване може да доведе до хронично възпаление, малки червени петна, протриване. Веднага след като се появят някои от тези симптоми, консултирайте се с лекар и обяснете за вашата рутинна хигиена. Лечение – използването на хидратиращ крем и връщането към нормалните, по-добре приспособени хигиенни навици, трябва да бъде достатъчно, за да се отстрани проблема.