Притеснения на мъжете от размера на пениса и начини за уголемяване

Притеснения на мъжете от размера на пениса и начини за уголемяване

Вижте какво обясни Г-н Амр Рахим за притесненията на мъжете от размера на пениса и какви са начините за уголемяване на пениса.

"Няколко изследвания са установили, че много мъже биха искали да имат по-голям пенис, въпреки че жените са по-малко загрижени за размера, поне така изглежда. В действителност, 45% от мъжете споделят, че не са доволни от размера на пениса си, което е по-висок процент от тези, които са доволни от дължината и дебелината му (40%).

Нещо повече - търсенето на начини за уголемяване на пенис значително са се повишили през последните години. Независимо дали става въпрос за хапчета, кремове, нехирургични и хирургически подходи или други методи, повече мъже идват да потърсят начин да увеличат размера на пениса си.

В нашата клиника - Институтът по Андрология, за удължаване и удебеляване на пениса са най-често задаваните въпроси от мъже.

Тъй като много мъже търсят естетични клиники заради други телесни проблеми, е полезно за практикуващите лекари да знаят и това им притеснение, както и различните начини за лечение. Вярвам, че макар тази тема да е най-подходяща за хирурзите, то и всички други лекари могат да обсъдят първоначално проблема пациента и да го насочат правилно, да дадат на пациентите кратко въведение на наличните лечения, преди да се обърнат към колегите хирурзи.

Консултиране на пациенти, търсещи начини за удебеляване на пениса

На първо място, трябва да признаем, че тревожността от размера на пениса е истински проблем. Лесно е да се отхвърли притеснението като нещо незначително, но след като сте консултирали и лекували много мъже разбирате, че проблема с размера може да доведе до сериозна беда. Въпреки че установихме, че повечето от нашите пациенти са "нормални" (Фигура 1), безпокойството относно размера може наистина да засегне самочувствието им и сексуалния живот и дори може да им попречи да се справят с нормални социални взаимоотношения, например с партньор, при посещения в сауна, къмпинг и т.н. Освен това, всеки трима мъже са загрижени за размера, независимо от възрастта, благосъстоянието им или образователното ниво.

Поради тези причини е изключително важно всички пациенти да бъдат съветвани по подходящ начин преди да се предложи лечение. Подобно на всяка медицинска консултация, когато се консултират пациенти е важно да се вземе насериозно оплакването им.

Практикуващите лекари трябва да обърнат внимание на пълната медицинска и сексуална история, в допълнение към извършването на общ и генитален преглед, записвайки видима дължина на пениса от пубиса (хладно и разтегнато) и периферна обиколка. Някои мъже може да имат нормален размер, но пенисът да е скрит. Други могат да имат голяма скротална тъкан, която маскира дължината на пениса. В някои случаи, ако твърде много кожа е отстранена по време на обрязването, то някои от тези пациенти могат да се окажат недоволни от размера на пениса. Тези пациенти биха се възползвали от процедура за присаждане на кожа.

 

Очаквайте продължение!