Кои са храните афродизиаци за мъжете Продукти за добра потентност
Кои са храните афродизиаци за мъжете

Кои са храните афродизиаци за мъжете

Храната, която човек приема е в пряка връзка с неговото здраве. Освен това има храни, които са много полезни при увеличаване на потентността. Установено е, че храните и сексуалното желание си взаимодействат, затова вижте кои храни са най-мощни в това отношение.

Шоколадът е вкусно и грешно изкушение. Той има ободряващо действие, повишава настроението и сваля задръжките.

Ягодите и малините засилват либидото и са препоръчвани както за мъже, така и за жени. Според учените влияят по този начин заради високото им съдържание на цинк. Той помага за сексуалната възбуда и насочва поведението на тестостерона, като с негова помощ тялото се настройва на сексуална вълна по-бързо.

Чесънът има силен и натрапчив мирис, но според древния философ Плиний, чесън смесен с вино е мощно стимулиращо средство.

Бананите са страхотен афродизиак. Високото съдържание на витамин В и калий помага за произвеждането на полови хормони, а ензимът бромелаин в тях подобрява мъжкото интимно представяне.

Стридите са богати на цинк и усилват мъжката енергия. Легенди разказват, че Казанова всяка сутрин се е хранил с 50 сурови стриди. Други морски дарове, като змиорки и омари също се смятат за силни афродизиаци.

Аспержите и доматите също влизат в листа на храни за повишаване на потентността. Доматите подобряват дейността на половите жлези, а най-полезни за мъжете са печени на фурната или варени.

Пикантните храни са определяни от много хора като стимулиращи храни. Причината се крие във факта, че силните подправки в тях ускоряват метаболизма и пулса.

Семената и ядките са богати на витамин Е, който подобрява потентността. Консумирайте орехи, сусам, бадеми.

Според кавказките народи млякото е незаменим продукт в сексуалната област. В Централна Азия това е шамфъстъкът, а в съседна Гърция зехтинът е ценно средство за преодоляване на импотентността.

Билките също са важни за качеството на интимните контакти. Женшенът оглавява класацията на любовните билки. Той спомага за мъжката потентност и увеличава производството на тестостерона.

Копърът и анасонът увеличават мъжкият оргазъм и засилват желанието у жените. Магданозът също е много полезен.