Удължаване на пениса

 

Пенисът се състои от външна видима част и от вътрешна част, като съотношението между тези две части е 50/50.
Удължаването на пениса започва с един малък разрез, от около 3 см, в окосмената част на пубиса, през който се осигурява достъп до предните външни връзки на пениса, които в свой ред се ремоделират. Не се процедира върху задните връзки, така че стабилността на органа по неговото протежение остава незасегната. Мобилизирайки и внедрявайки тъкани на самия пациент от региона странично от пениса, се обособява една нова опорна система в проминиращата част на члена и това става на мястото, където се извършва уголемяването.

Това се осъществява с помощта на техники за съшиване и материали, които са разработени лично от нас и специално за тази цел, като същите не включват използване на силикон или други тъкани.

С помощта на тази техника се постига изправяне на пениса, който преди това може да е бил извит или прегънат. Тук използваме един геометричен феномен: Изправяйки пениса ние всъщност успяваме да коригираме две дължини - едната в резултат на ликвидиране на прегъването и другата в резултат на коригиране на девиацията (извиването). В съчетание, тези две неща осигуряват крайния резултат. Всъщност, това което правим е промяна в съотношението между видимата и невидимата (скрита) част на пениса.

С тази техника не се въздейства на основата на пениса, през която преминават в него съдове и нерви, осигуряващи кръвооросяването и инервацията на уретрата. В същото време не се правят разрези на самия пенис, като по този начин фактически няма увреждане на органа. Степента на удължаване, която може да се постигне, зависи от началния ъгъл и от дължината на връзката, т.е. на структурите фиксиращи пениса за таза, както и от самата конструкция на тези връзки. Кожата, която покрива пениса и скротума, е напълно достатъчна за тази цел - т.е. да покрие елонгираната (удължената) част на пениса.

При нашата техника се избягва използването на свободни кожни ламба от същия пациент или импланти от други материали.

Следоперативни грижи, които може да са нужни:

При пациенти, за които е характерна склонност към образуване на груби цикатрикси, ще е нужно да използват специално приспособление за разтягане на пениса следоперативно.

Повече информация относно различните варианти можете да получите на място при лична консултация.