Полезна информация

Най-големият страх и опасение от страна на пациентите след една такава операция е страхът от евентуални последващи проблеми с ерекцията. Няма никаква опасност относно сексуалната потенция след една такава операция. Напротив, мъжете би трябвало да бъдат окуражавани и подстрекавани да разполагат със собственото си тяло и да подобрят собствената си визиа, ако считат , че по този начин биха се почувствали по-добре.

Около три седмици преди операцията Вие ще получите по пощата плик с комплект документи, които трябва да бъдат прочетени и подписани от Вас. След потвърждаване на датата на операцията Вие ще трябва да се въздържате от тютюнопущене и консумация на алкохол за период от около 14 дни преди операцията. Пушенето затруднява значително процеса на зарастване на оперативната рана, след като действа в посока намаляване диаметъра на кръвоносните съдове (причинява вазоспазъм) , а алкохолът има отрицателен ефект върху метаболизма.

Десет дни преди операцията трябва ад се преустанови приемът на медикаменти, които имат въздействие върху механизма на кръвосъсирването, като например аспирин. Това е нужно, защото приемът на такива медикаменти води до повишена опасност от образуване на хематоми и отоци следоперативно.

Също така, ще имате възможност да се срещнете с някой от нашите лекари, така, че при тази тази консултация ще имате достатъчно време и възможност да получите отговори на всички въпроси. Въпреки това, ще се наложи да прочетете описанието касаещо цялата предоперативна подготовка, на която ще се наложи да се подложите.
Шест часа преди уречения час на операцията ще трябва да не се приема храна или течности. Същото важи и за оперативните интервенции, които се извършват с локална упойка. След прием не леко успокоително средство или болкоуспокояващо лекарство вече Вие ще сте готови за операция.

Самата операция се извършва в спокойна среда, така, че не би следвало да бъдете стресирани във връзка с нея, след като няма да почувствате никаква болка. Внимателният избор на медикаменти, които ще Ви бъдат предоставени осигуряват безпроблемно завръщане към нормалното състояние много скоро след операцията, без да имате никакъв спомен от това. По принцип можете да се върнете у дома до 1-2 часа след операцията. Въпреки това, след като е забранено, поради използваните медикаменти, да се шофира МПС и тъй като много наши пациенти идват при нас от далече, ние препоръчваме престой за една нощ в близък хотел, което струва по-евтино от нощувка в клиниката. Ще Ви бъдат предписани антибиотици и болкоуспокояващи средства, които ще приемате в къщи за няколко дни. Нужно е да приемате антибиотиците, но болкоуспокояващите се приемат единствено при нужда.

След 3-4 дни можете да се вземете душ, както обичайно, но за тази цел трябва да използвате обикновен сапун а не продукти с кремообразна основа. Също така, ще бъде нужно веднъж да смените превръзката. Задръжте превръзката за една седмица или използвайте специален спрей в зависимост от вида оперативна интервенция на която сте били подложени. Обичайно използваме резорбируеми конци, които не е нужно да се отсраняват. В случай, че сме използвали конци, които трябва ад бъдат отстранени, Вие ще бъдете уведомени за това.

През следващите 2-5 седмици след операцията, в зависимост от нейния вид, ще е нужно да не спортувате и да се въздържате от полови сношения. Също така, ще трябва да се въздържате от тютюнопушене за 5 седмици, за да не бъде възпрепятстван нормалният процес на зарастване на раната. Необходимо е да не се излагате на директна слънчева светлина , като това важи най-вече за областта , която е била подложена на операция, поне за 8 седмици. Това е нужно с цел да бъдат предотвратена локална промяна в цвета на кожата.

Ще Ви бъде предоставена листовка с подробни препоръки относно нужните грижи в следоперативния период.