Каква е дължината и важен ли е размера на пениса?

 

Според европейските стандарти на производителите на презервативи, дължината на пениса в състояние на ерекция е средно около 16.5см - размер , който отговаря и на резултатите от наше проучване направено преди едно десетилетие.

А важен ли е размера на пениса?

Влагалището на жената представлява тръбовиден орган, стената на който е изградена от мускули. Тази стена има пликации (вгъвания) и в нея са внедрени безбройни нервни окончания. Съответно, степента на сексуално възбуждане е пропорционално на броя нервни окончания, на които въздейства мъжкият полов член. Колкото по-голям е броят на тези нервни окончания, толкова по-голямо е възбуждането.

Най-голяма концентрация на такива нервни окончания се установява във входа на влагалището, като те реагират на ритмични надлъжни движения, а това в свой ред трудно би се постигнало от един малък пенис.

Възбуждането, вследствие на оптични сигнали, също е важно след като пенисът представлява основен атрибут на мъжествеността, който може да осигури именно възбуждане у жената. По този начин, един по-голям пенис изглежда по-привлекателен и пряко се свързва с мъжествеността, стига де не е ненормално голям.

Именно поради всички тези причини, откровеният отговор на въпроса дали големината е важна е "да". Би било грешно да твърдим обратното.

Въпреки това, важно е да се положат конкретни и ясни ограничения. Размерът на един пенис трябва да бъде коригиран само ако той може да се прецени като наистина малък. Ние категорично отказваме да превърнем един голям по размери пенис в нещо което не съответства на човешката физиология и да наподобява на нещо ненормално!